Velkomst

2015 Brown Brothers Moscato ”White Gold”  kr.95,-- (6/500,--)

Forfriskende, letperlende vin med nuancer af lime, grapefrugt, melon og appelsin samt krydrede toner af vanilje og muskatnød. Vinen besidder både frugtsødme og sprødhed med lækre, eksotiske nuancer. Forførende!


Rieger alkoholfri druesaft mousserende  kr.85,-- (6/450,--)

'Lust auf Traube' er en alkoholfri, let mousserende hvidvin sammensat af druesorterne Gutedel og Muskateller. Druerne hentes på diverse parceller på Weingut Riegers biodynamiskdyrkede vinmarker Betberger og Maltesergarten, hvor vinstokkene er 10-25 år gamle. Efter presningen af druerne er den ugærede druemost tilsat en smule kulsyre, som gør den let mousserende. Vinen aftappes umiddelbart herefter.'Lust auf Traube' er en perfekt terrassedrik, aromatisk, let perlende, frugtrig og ukompliceret. Serveres som aperitif, til alkoholfrie drinks, asiatiskinspirerede retter eller til desserter. Serveringstemperatur: ca. 8°C.


Port Rosé og Tonic  kr.127,-- (3/330,--)

Vista Alegre Rosé Port er en ung og moderne portvin, med en frisk intens aroma og en frugtig sødme med smag af bær og røde frugter. Vinen er produceret på druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, T. Barroca.

Serveringsforslag:
Bør serveres afkølet, eller i et glas med isterninger. Kan drikkes rent, eller blandes med tonic, en tynd skive appelsin og et mynteblad.

I Premium Indian Tonic Water bruges en håndfuld forskellige botaniske ingredienser - heriblandt karakteristisk, naturlig kinin og olier fra mexikanske bitre appelsiner, som giver en unikt ren og forfriskende aroma.


Hvidvine

2018 Grand Sommet Sauvignon Blanc  kr.75,-- (6/400,--)

Let, elegant og halvtør med en stil der minder om vinene fra Loire – med noter af abrikos, ferskentoner og et snert af honning. Tidligere var Gasgogne kendt for sine vine fremstillet på Ugni Blanc – en neutral vin der anvendes til destillering af Cognac. Det har vist sig, at Sauvignon Blanc-druen trives fantastisk godt i Gasgogne, hvor jorden er ler-og sandholdig og ligger ovenpå en lag kalk. Le Grand Sommet er et bevis på dette. Gode sunde druer kombineret med moderne kælderteknik, hvor druemosten og drueskindet ligger sammen nedkølet i kort tid, giver vine med en spændende karakter. Le Grand Sommet, Sauvignon Blanc har alle de karakteregenskaber en god Sauvignon Blanc skal have. En lys strågul farve, intens bouquet af stikkelsbær og nyslået græs.


2016 Ste.Michelle ”50” Chardonnay  kr.139,-- (6/750,--)

I glasset tilbyder Château Ste. Michelle Chardonnay en dyb, intens og solmoden aroma med komplekse noter af ny eg og modne pærer, citrus og hasselnød. Smagen er fyldig og fed og vil give perfekt harmoni med f.eks. en Pighvar, laks, kammuslinger eller lyst fjerkræ.


2017 Ste.Michelle Riesling  kr.115,-- (6/600,--)

Denne Riesling fremstår rank og ren, meget elegant og lukker sig fornemt op med sødme af hvide ferskner og mandariner.


Rødvine

2014 Stimson Cabernet Sauvignon  kr.79,-- (6/400,--)

En klassisk amerikansk rødvin fra Californien med solbærfrugt og flot struktur. Blød og imødekommende vin, der leverer her og nu.


2017 Missetti Appassimento  kr.95,-- (6/500,--)

I appassimento-teknikken tørrer man delvis druerne i nogle uger i specielt indrettede tørrerum umiddelbar efter plukningen. Derefter bliver druerne skånsom mast og gæret, og til sidst presset. Resultatet bliver en meget fyldig, kompleks og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en "fed", velouragtig stil, som minder meget om Amarone. Farven er mørk, rubinrød og duften afslører lækre frugttoner af mørke kirsebær, brombær samt krydrede toner af sort peber.


2016 Y/M Côtes du Rhône  kr.99,-- (6/550,--)

Denne Cotes du Rhone er baseret på Grenache, Syrah og Mourvédre. Vinen lagres i 12 måneder på franske barriques. Druerne kommer fra parceller mellem Avignon og Pont du Gard. Jordbunden er præget af småsten, sand og jern. Vinen er aromatisk og krydret. Kraftfuld vin, som har en god finesse. Milde tanniner og god syre. Noter af lakrids i eftersmagen. Bør nydes ved 16 grader. 


2015 Ste.Michelle ”50” Cabernet Sauvignon  kr.149,-- (6/800,--)

En cabernet saugvignon, der fremstår indbydende og drikkeklar med silkebløde tanniner, varieret og sammensat af mange fine smagsnuancer og med Cabernet’s altid så flotte struktur. En meget alsidig vin, som passer til et stort repertoire af mad. Den vil fx gøre sig godt til skimmeloste, andesteg, kalvekød og mørk chokolade – også som ingrediens i mad. Vinen består hovedsageligt af Cabernet Sauvignon men indeholder også Syrah, Merlot, Mourvedre, Petit Verdot, Malbec og Grenache.


Dessert

”Port of Ikast” 10års Tawny  kr.199,-- (3/550,--)

Klassisk gammel 10 års Tawny, der er alle pengene værd. Et rigtig flot

glas Tawny, som man kan dvæle over i en evighed. Etiketten siger 10 år,

men i virkeligheden er indholdet væsentligt ældre. Dette skyldes Vista

Alegre´s kolossale lager af gamle fade med Tawny.


2018 Brachetto  kr.129,-- (3/330,--)

Brachetto d'Acqui, Petali di Rosa' er en mousserende rødvin lavet 100% på økologiskdyrkede Brachetto druer fra vingårdens egne vinmarker. Druerne er afstilket og mast og bliver derefter macereret i et par dage, hvor mosten derefter får farve. Efterfølgende bliver mosten presset fra og sat til gæring. Som for en Moscato d'Asti og i modsætning til en champagne, som gæres á to omgange - den første på tank og den anden på flaske - bliver Brachetto gæret én omgang på temperaturregulerede rustfri ståltanke. Gæringen bliver ganske enkelt stoppet, når vinen når en alkoholprocent på ca. 5-6%, og vinen har derfor et højt restsukkerindhold (120 g./l.). Brachetto d'Acqui har en flot, rosarød farve. I duften finder man nuancer af roser (hvoraf dens navn 'Petali di Rosa' - 'kronblade af roser'), jordbær og hindbær. I smagen er vinen sødmefuld men også med god friskhed.Brug Brachetto afkølet som aperitif eller til ikke for søde desserter.