Øl

Vin og Gavehuset tilbyder et stort og spændene udvalg af øl.

I butikken finder du øl fra over 40 forskellige bryggerier, som hver har deres eget udvalg af forskellige og unikke typer.

Øllene er desuden personligt valgt til vores butik, så der er noget for en hver smag.

Danske øl

Ikast Mikrobryg

Ikast Mikrobryg er et meget lille lokalt forankret mikrobryggeri, som primært producerer specialøl til salg i lokalområdet. Vores øl er håndbrygget efter gamle traditioner og helt fra bunden. Alt fra brygning til tapning foregår med håndkraft i et 300 liters anlæg, og et lille tappeanlæg der tapper 100 liter i timen.

Her brygges også Vin og Gavehusets ølserie "Hansens".

Fur Bryghus

Fur Bryghus blev indviet i 2004 – som et af de første mikrobryggerier i Danmark. Stifteren Mogens Fog var tit og ofte på forretningsrejse i bl.a. Tyskland, hvorfra inspirationen også kom. Beliggenheden på det naturskønne Fur – og en respektfuld og passioneret tilgang til ølbrygning – har gjort produkterne fra Fur Bryghus kendt og anerkendt i hele Danmark.

Viborg Bryghus

Bryggerpigen Rose kunne have stoppet ilden, men det valgte hun ikke at gøre.

Viborg år 1726. Rose var ved at brygge øl i kedlen over åben ild,
da en gnist sprang ud og antændte de tørre kviste på gulvet.

Da Rose overvejede, om hun skulle slukke branden, lod hun være, for
hun havde kun det gode øl at kaste på flammerne, og det skulle jo nødigt
gå til spilde. Siden kunne hun se Viborg brænde i de næste tre døgn,
og lægge over halvdelen af byen i aske.

Hos Viborg Bryghus forstår vi hende jo godt, for godt øl skal man ikke kaste med. Det skal smages på, duftes til, drikkes, nydes og diskuteres.

På vores mikrobryggeri, som ligger midt i Viborgs historiske kvarter,
laver vi håndbrygget øl fra bunden. Øl, der hylder historien, og som fortæller om de personer og de gader, der gør Viborg til noget helt unikt i danmarkshistorien.

Vi laver nye øl hver måned til at supplere vores faste sortiment.

Skagen Bryghus

Skagen Bryghus A/S er etableret år 2005 i Skagens gamle elværk på Kirkevej 10, tæt på Skagens centrum.
I den gamle maskinhal, hvor der før stod store dieselmotorer til produktion af el, er der nu opført et 2.000 liters tysk Kaspar Schultz brygværk med kobber beklædning og 7 x 4.000 liters + 2 x 2.000 liters gærtanke.

På Skagen Bryghus brygger vi special øl efter egne recepter, og tapper selv på eget tapperi. Vi har et fast udvalg på ca.20 øl af forskellige typer, desuden brygger vi mange special øl efter den enkelte årstid og ønske.

Klosterbryggeriet Skanderborg

Klosterbryggeriet er et familieforetagende med stort F, der dog efterhånden har udvidet sig. Vi har haft mange års erfaring i ølbranchen, inden vi bryggede vores første klosterøl i 2008. Dette har udviklet sig til mange forskellige ølvarianter, som smager efter vores motto: ”Når øl er bedst.......!”.

I 2009 begyndte vi at importere noget af det bedste mikrobryg fra Europa. Herunder de berømte trappistøl fra Belgien og Østrig. Derudover har vi tæt samarbejde med det italienske bryghus Amarcord, det tyske bryghus Ayinger og ikke mindst det belgiske bryghus Het Anker, der brygger Gouden Carolus.

Her brygges også Vin og Gavehusets Ikast Øl

Ærø Bryggeri

Rise Bryggeri er et håndbryggeri, der ser det som sin mission at være med til at forædle ølkulturen i Danmark.

Rise bryggeri ligger smukt i landsbyen Store Rise, midt på Ærø i Det Sydfynske Øhav. Rise Bryggeri blev oprindeligt etableret i 1926 i de nu historiske bygninger der blev opført som mejeri tilbage i 1880. Efter skiftet fra mælk til humle fortsatte ølbrygningen helt frem til 1962, hvor Rise Bryggeri tappede sin sidste øl. Først i 2004 genåbnede bryggeriet som aktieselskab og satte dermed Ærø tilbage på Danmarkskortet  med sit gode velsmagende øl

Udenlandske øl

  • Amarcord, Italien
  • Ayinger, Tyskland
  • Het Anker, Belgien
  • Rochefort, Belgien
  • Tre Fontane Abbey, Trappist Italien
  • Brasserie d'Orval, Belgien
  • Eggenberg, Østrig
  • Primator, Tjekkiet
  • Sint Bernardus, Belgien
  • Westvleteren, Belgien