Vin

Vin og Gavehuset arbejder sammen med nogle af Danmarks førende vinimportører. Derfor kan vi tilbyde et stort udvalg af kvalitetsvine, fra mange lande. Såfremt en speciel vin ikke står på vore hylder, kan vi som regel skaffe dem, eller et ligeværdigt produkt med meget kort varsel.

 

Bordeaux

DSC_0524 (2)

Området omkring Bordeaux er verdens største producent af kvalitetsvin, og med 105.000 ha er vinarealet på størrelse med hele Tysklands.

I alt fremstiller 13.000 vindyrkere ca. 650 mio. flasker om året.

Château Boston Margaux, 2012

Château Boston Margaux, 2012

Flot, drikkemoden Margaux. Kvaliteteten er super høj, intens smag. Robust struktur og afbalanceret frugt kendetegner denne store vin. 75% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 18 måneder på små egefade.

 

Kr. 295,-

Château Cèdre d Arthus, 2012

Château Cèdre d Arthus, 2012 - Bordeaux Supérieur

Saint-Émilion Grand Cru slottet Château Caillou d'Arthus har nogle få rækker vinstokke, som stikker udenfor appellationen Saint-Émilion. Druerne herfra vinificeres særskilt, men efter helt samme opskrift som slottets Grand Cru.

Vinen, som produceres på 40% Cabernet franc, 30% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot,  lagres i hele 12 måneder på egefade, hvoraf hovedparten er helt nye fade (ca. 60%). Resultatet er en blød og super lækker rødvin, som de fleste vinkendere nok ville gætte til at være fra Saint-Émilion, hvis de smager den blindt.

Serverings-TIPS: Serveringstemperaturen må ikke ligge over 18 grader. Hæld gerne vinen på en karaffel og giv den luft et par timer. Server den til grillet kød eller gode, men ikke for stærke oste.

 

Kr. 120,-

Château Tour Chantecaille, 2015

Château Tour Chantecaille, 2015 - Saint-Émilion, Grand Cru

En fantastisk vin, der har en fed næsten Pomerol-agtig stil, hvilket skyldes det fremragende terroir på grænsen mellem Saint-Émilion og Pomerol. Naboerne er L´Evangile, Gazin, La Dominique og Croque Michotte.

Château Tour Chantecaille er en lille ejendom, der ligger lige på grænsen ind til vimarkerne i Pomerol. Slottets marker er beplantet med 80% Merlot og 20% Cabernet Franc.

I høsten håndplukkes druerne, og vinen lagres i 12 måneder på eg, hvoraf 40 % er helt nye fade. Produktionen tilses af den berømte ønolog Michel Rolland. En FED Saint-Émilion...

Serverings-TIPS: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 19 grader. Vinen er velegnet til de fleste klassiske kødretter med ikke for krydret tilbehør. Prøv evt. med en mør og velsmagende kalvesteg ledsaget af en cremet og mild svampesauce.

 

Kr. 199,-

Château La Lagune, 2015

Moulin de Lagune 2015

2. vin til Château La Lagune, Haut-Médoc – 3. Grand Cru Classé

Château La Lagune er - som kongen af Haut-Médoc - det højest klassificerede slot udenfor de fire store kommuner i Medoc. Og slottet er det første klassificerede slot man møder på vejen op ad Médoc halvøen. På ejendommen er der opført bygninger, som trækker spor helt tilbage til 1525, og der har været produceret vin siden 1587. Slottet, som det ses i dag, er opført i perioden fra 1730 til 1734. Familien Frey har ejet La Lagune siden 2000, og der er siden overtagelsen blevet foretaget store investeringer i såvel vinmarker som i selve vineriet. Château La Lagune fremstår i dag i bedre forfatning end nogen siden før, og vinen er altid garant for en elegant vin, med et godt lagringspotentiale.

Appellation: Haut-Médoc

Klassifikation: 3. Cru Classé

Beplantning: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% Petit Verdot

Areal: 82 hektar

 

Kr. 325,-

Château Gouprie, 2015

Château Gouprie, 2015 – Pomerol

Gouprie slottet er et lille af slagsen på kun 4,5 hektar, hvorfor mange overser vinene. Dog har slottet nogle seriøse beliggenheder ved siden af nogen af de største i Pomerol, f.eks. Gazin, Le Bon Pasteur og l'Evangile. Slottet besidder 4,5 hektar, hvilket er lidt i Pomerol. Slottet er beliggende ved siden af de aller største i Pomerol, producenter som Gazin, l'Evangile og Le Bon Pasteur. Familien Moze Berthon har siden 1820 ejet slottet. I 2014 kom ikoniske Hubert de Bouard ind på slottet som konsulent. Hubert er kendt for hans arbejde på Chateau Angelus, og hans præg kan tydeligt smages på Gouprie. Vinen er lavet på 75 % Merlot og 25 % Cabernet Franc. Stokkene har en gennemsnitlig alder på mere end 35 år. Høsten foregår manuelt, og druerne gennemgår en hård selektering, hvor kun de bedste druer bliver accepteret. Vinen lagres i 12 måneder på gamle klassiske franske fade.

Bør drikkes til et godt stykke kød, eller ostebordet. Henlæggelsespotentiale er stort, så køb evt. og læg i kælderen.

91 point af WineEnthusiast

 

Kr. 295,-